2013. október 18., péntek

Idézetek #1: Mark Twain

Sziasztok!
Rég volt már bejegyzés, tudom, ezen szeretnék most változtatni. Elhoztam nektek párat a kedvenc idézeteimből, melyek Mark Twain fejéből pattantak ki. Remélem, tetszeni fog nektek, esetleg még hasznotokra is válik! Ha szeretnétek hasonló bejegyzéseket, szóljatok, vagy csak pipáljatok.
Katt a továbbra!


,,A mennyországot a klímájáért, a poklot a jó társaságért részesítem előnyben."

,,Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket."

,,Nem hagyatkozhatsz a látásodra, ha a képzeleted homályos."

,,Én csak azt szeretném mondani, hogy éveken keresztül figyeltem a lelkiismeretemet, s minden tulajdonságom közül a legbosszantóbbnak és legkínosabbnak találtam."


,,Ha felismerjük végre, hogy minden ember őrült, egy csapásra világossá válik előttünk minden rejtély."

,,Titkos részvéted és együttérzésed mindig a harcban alulmaradóké legyen - ez a nagylelkűség; fogadni viszont a másik félre fogadj - ez az üzlet."


,,Ha azt szeretnéd, hogy egy fiú akarjon valamit, csak arról kell gondoskodnod, hogy az a valami nehezen elérhető legyen."

,,Mindenki szegény lenne, ha mindenki gazdag volna."

,,Minden fogadalom hadüzenet a természetnek, mert a fogadalom olyan lánc, amely állandóan csörög, és emlékezteti viselőjét, hogy nem szabad ember."
,,Ha dühös vagy, számolj négyig! Ha nagyon dühös vagy, káromkodj!"

,,A nevelés a felnőttek szervezett védekezése az ifjúság ellen."

,,Nem az a baj, hogy túlságosan sok a bolond, hanem az, hogy a villámcsapás nem oda sújt, ahova kéne."

,,Édes mindegy, kik vagyunk vagy mik vagyunk, valaki mindig akad, akit lenézhetünk."

,,A bankár egy olyan ember, aki kölcsönadja neked az esernyőt, amikor süt a nap, de visszakéri egy perccel azelőtt, hogy eleredne az eső."

,,Ha az ember fogadalmat tesz, hogy tartózkodni fog valamitől, akkor biztos, hogy éppen arra a valamire vágyik leginkább."

,,Egy barát igazi feladata az, hogy kiálljon melletted, ha nincs igazad. Szinte mindenki kiállna melletted, ha igazad volna."

Egyenlőre ennyi. Ha szeretnétek egy konkrét embertől, vagy csupán hangulat alapján, nyugodtan szóljatok nekem, akár kommentben, akár emailben. Nem harapok, szívesen segítek bárkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése